Heal Your Life
 

EFT - Emotional Freedom Techniques

Wat is EFT ?

EFT is een methode die de spanning of emotionele lading van een probleem of klacht afneemt en je zo emotioneel en fysiek bevrijdt. Bij EFT tik je met je vingertoppen op specifieke punten op je lichaam terwijl je je concentreert op je fysieke, emotionele of psychische pijn. Dit tikken maakt de emotie los.Deze emotionele ontlading, die binnen EFT ook wel emotionele bevrijding genoemd wordt, komt voort uit het opheffen van verstoringen in het lichamelijk energiesysteem. Volgens EFT therapeuten kan dit opheffen van energie-blokkades een immens scala aan fysieke en mentale problemen verhelpen.

Invloed van stress op het menselijk lichaam

Stress is zowel het symptoom als de oorzaak van de meeste problemen waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden. Chronische stress wordt in verband gebracht met hartaandoeningen, slaapproblemen, spijsverterings-problemen, migraine, depressie, overgewicht, een slecht geheugen, seksuele disfunctie, onvruchtbaarheid, lichamelijke pijn, huidaandoeningen, een minder goed functionerende immuunrespons...en ga zo maar door !

Volgens Doctor Eric Robins is EFT de beste 'Mind-Body' techniek die er is ! Hij is ervan overtuigd dat het lichaam een verbazingwekkende kracht heeft om zichzelf te genezen en dat als een patiënt in staat is om emotionele en traumatische ervaringen die in het lichaam vastzitten op te ruimen, de fysieke problemen kunnen helen.

Waarom EFT ?

Het gebruik van EFT maakt je vindingrijker, het geeft je meer energie, waardoor je weer het gevoel krijgt dat je alles aankunt ! Het geeft je een vredig gevoel en je krijgt meer inzicht in jezelf, in anderen en in je levenssituaties.

EFT is aangewezen bij :

*ANGSTEN (vliegangst, faalangst, angst voor : de dood, het donker, geldtekort...)  *BURN-OUT   *CVS   *DEPRESSIE   *DYSCALCULIE   *DYSLEXIE  *FOBIEËN (spinnen, claus- trofobie, hoogtevrees, ...)   *FYBROMYALGIE  *STRESS  *MIGRAINE  *TRAUMA'S (tgv (auto)ongeval, pestgedrag, misbruik, overlijden van een dierbare,... PTSS)   *VERSLAVINGEN (roken, alcohol, drugs, eten, gokken...)  *RELATIEPROBLEMEN   *FINANCIËLE PROBLEMEN  *PROBLEMEN OP HET WERK   *EXAMENSTRESS enz... maar ook voor (TOP)SPORTERS ter verbetering van hun prestaties : zie YouTube filmpje EFT and Olympic Games.

 Beperkende overtuigingen

We schipperen altijd tussen ons verlangen naar zekerheid (de dingen houden zoals ze zijn) en onze wens om te groeien en te veranderen. EFT kan hierbij helpen. Achter het verlangen om onze levensomstandigheden te veranderen schuilt bij veel mensen een heimelijke saboteur : een onderliggende weerstand tegen verandering. Daardoor houden de meeste mensen er niet van om te veranderen. bvb : *Zelfsabotage : Als alles een beetje goed gaat lopen, vind je wel weer een manier om het te verpesten.  *Uitstelgedrag : Je begint maar niet of je houdt niet vol.   *Perfectionisme : Het moet allemaal precies goed zijn voordat je de volgende stap kunt zetten.   *Onduidelijkheid : Je begint maar niet omdat je niet precies weet wat je wilt.   *Besluiteloosheid : Door geen beslissingen te nemen kom je niet vooruit.   Als één van deze patronen in jouw leven een rol spelen, dan is het belangrijk om eens goed te kijken naar de vraag waarom je weerstand tegen verandering biedt. Als je deze weerstand niet aanpakt, blijf je worstelen.

EFT voor wie ?

EFT-sessies zijn voor elke leeftijdscategorie : zowel kids, tieners als volwassenen kunnen deze revolutionaire techniek gebruiken ongeacht hun 'klachten'.                     Heb jij problemen of zijn er omstandigheden in je leven die je graag wilt veranderen ? Jeugdtrauma's, angstgevoelens, fysieke aandoeningen, financiële problemen, relatie-problemen ? Wat jouw situatie ook is, we bespreken deze kort in alle discretie en kijken samen hoe we de EFT-technieken kunnen gebruiken om met deze problemen aan de slag te gaan. Het doel hiervan is het veranderen van de basispatronen die ten grondslag liggen aan de problemen die jij in je leven ervaart. Welke deze ook zijn, van EFT is aangetoond dat het zeer effectief werkt.